Павел Пенев

Павел и Таня Пеневи

Павел и Таня Пеневи

По добро стечение на обстоятелствата с нас ( с мен и моята съпруга Таня) се свърза Иван Ангелов – Таврийски българин с молба да помогнем с откриване на корените му тук в България – в с. Извор, обл. Бургас. От нашата кореспонденция разбрах за голямата болка, която изпитват нашите “братя” по дух и народност в далечна Украйна. Впоследствие Иван Ангелов ни свърза и с другия виден българин – Иван Серт от Одеса. От вече общите ни разговори разбрах за огромната липса на трибуна, където да могат свободно и без цензура да споделят своите виждания, мисли и терзания. Много ме зарадва тяхната ерудираност и дълбоки познания за Българската история и по конкретно историята на Велика България и нейните основатели кан Кубрат и кан Аспарух.

И така реших да създам този сайт безплатно, като вид дарение -една скромна лепта към тяхната , а вече общата борба за запазване самобитността на Българите в Украйна.

Но ето малко сведения и за мен:

Казвам се Павел Пенев, на 35 години съм, с Висше образование от Стопанска Академия “Д. А. Ценов” – гр. Свищов – Магистър по Търговия, роден в България и понастоящем живеещ в старата столица на България – Велико Търново. Занимавам се с изработка на уеб сайтове, маркетингов анализ на сайтове и СЕО оптимизация.

Съпругата ми Таня Кондова-Пенева, с чиято морална и духовна  подкрепа решихме да се включим в тази “борба” е Зограф. Завършила е Велико Търновския Университет “Св. св. Кирил и Методий” със специалност “Художник – Иконограф”, степен Магистър.

 

Като създател на сайта “Майчина страна” искам да отправя един апел към всички Българи:

…О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и прочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци. И царе, и крале са им давали своите царски дъщери за съпруги, за да имат мир и любов с българските царе. От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели. Така от целия славянски род били най-силни и най-почитани и първите славянски светци и просияли от българския род и език, както и за това подред написах в тая история…

из История Славянобългарска – Паисий Хилендарски

Пишете ни на:

E-mail:     pavel.penev@gmail.com

E-mail:     maychina.strana@yandex.ru

Блог:   http://maychina-strana.ya.ru

One Response to “Павел Пенев

 • Добрый день!
  Являюсь болгаркой по маме, а она родилась в селе Инзовка, так же, как мои дедушка и бабушка.
  Помогите пожалуйста разместить мою художественно-историческую повесть на Вашем сайте. Эта повесть рассказывает о переселении болгар в Россию, о возникновении болгарской нации о многих других исторических событиях, и на их фоне- о любви юной болгарской девушки и пленного австрийца в годы второй мировой войны.
  Буду признательна за публикацию моей повести.
  Я ее послала Павлу Пеневу, а как прислать ее в редакцию, подскажите?
  С уважением, Буткова Ирина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *